This is a free Purot.net wiki
  • View:

Suunnittelu

EtherPad

http://muistio.tieke.fi/Innovaatiojuna2   - mm. lista osanottohalukkuutensa ilmaisseista

http://muistio.tieke.fi/vh2hY9Yyq1 - palaveri #3 17.1.2012 (tiivistelmä alempana)

http://muistio.tieke.fi/VKE74lpDkj - palaveri #4 - jonka pitoajan doodlaus: http://www.doodle.com/78gkgapmerdwmprf

Facebook-keskustelua Innovaatiojuna-ryhmässä

https://www.facebook.com/groups/innovaatiojuna/

Neljäs kokous

Innovaatiojuna 2.0 neljäs kokous

 

palaveri alkoi: 1.2.2012 klo 18.10

läsnä: oaw (kirjannut) , jwa @jarmolahti (osin...) Taina alias @trytkone  Timo Kantola @kayraranta

Helge @visualradio

 

 

Uusi informaatio VR:n haluttomuudesta antaa meille koko vaunua käyttöön maaliskuussa aiheutti uuden tilanteen. Kokouksessa arveltiin, että voitaisiin mennä huhti-toukokuussa ja tinkiä myös ajatuksesta, että meillä olisi yhtenäinen kyyti tai koko ajan kokousvaunu käytössä.

 

Työskentelyssä jouduttaisiin ottamaan huomioon se, ettei kovin pitkäjänteinen työskentely pätkittäisessä matkassa olisi mahdollista. Uudet kyselyt vaunutilanteesta uuden aikataulun suhteen olisivat tarpeen. (Asiasta ei tehty mitään päätöstä.) Rahoittajatilanteesta ei ollut vielä tietoa ja noita Helge arvioi asioiden selvenevän myöhemmin helmikuussa. Luonnollisesti uusi aikataulu vaikuttaisi rahoitusneuvotteluihinkin. Lisäksi kansalaisaloite-ihmisistä ei ollut ketään tässä kokouksessa paikalla.

 

Puhuttiin paljon kajaanilaisesta harrastajateatteri Radixista, joka tekee yhteiskunnallista, aika kantaaottavaa teatteria. Taina arveli, että ryhmää voisi kiinnostaa yhteistyö innojunaporukan kanssa. Kajaani on varsin ajankohtainen rakennemuutospaikkakunta. Helgellä on kontakteja Kajaaniin.

 

Kemijärvi oli toinen kiinnostava paikka. Se on käymässä jo toista rakennemuutostaan pienen ajan kuluessa ja siksi opettava esimerkki. Todettiin myös, että Kemijärvellä on pitkät yhteiskunnalliset perinteet, kuten osuuskunta-aatteen vuoksi.

 

Palattiin nuorten teatteriin ja nuorten syrjäytymisteemaan. Innovaatioiden esteenä voi olla se, ettei kaikkia ryhmiä saada mukaan rakennemuutostalkoisiin.

 

 

 

Innovaatiojuna 2.0 ilmoittautumisia
http://muistio.tieke.fi/Innovaatiojuna2
Kokous 1:
http://muistio.tieke.fi/Innovaatiojuna2-planning-Nov23
Kokous 2:
http://muistio.tieke.fi/Innovaatiojuna2-planning-Dec10
Kokous 3
mm.Etherpad
http://tinyurl.com/innovaatiojuna2012
Kokous 4
http://muistio.tieke.fi/VKE74lpDkj

suunnittelukaavio
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Atl9GRfwXnD3dHZVVEZpZ1ExLVdvT19XbDV1S1JDSXc#gid=0

innovaatiojuna 2.0 suunnittelua:
https://innovaatiojuna.purot.net/etusivu

Qaikun #Innovaatiojuna -kanava

http://www.qaiku.com/channels/show/innovaatiojuna/

- missä pöhinää erityisesti 10.11.2011.

Virtuaalipalaveri 17.1.2011

Google+ Hangoutissa ja Tieke-Etherpadissa pidetyn palaverin muistio:

http://muistio.tieke.fi/vh2hY9Yyq1

Ja sen yhteenveto; kopioin (minä=@jarmolahti) Outi Aalto-Wahlstedtin chattiin kirjoittaman tänne dokumentin puolelle:

Innovaatiojuna 2.0 kolmas kokous 17.1.2012 n. klo 16.00 -17.30 (ryhmään saapui ja poistui koko ajan ihmisiä. Paikka oli alkuun Etherpad + Google+ hangout, mutta koska Google+ yhteys katkeili, siirtyi kokous vain Etherpadiin. Nauhoitus keskustelusta, tekstitiedosto Chatista ja Etherpad ovat kaikki selattavissa.)


lyhennelmä OAW

Kokoukseen osallistuivat:

Tarja
Jarmo
Helge
Kari
Teemu
Antti
Jyrki
Auli
Taina
Petri J.
Outi (lyh.)


Alkuun keskusteltiin ajankohdasta. Helmikuussa on hiihtolomia ja se on myös monen mielestä liian aikaisin, niinpä päätettiin tehdä aikataulu -doodle maaliskuusta.

Rovaniemi kohteena sopi kaikille. Teemu on keskustellut kaupungin tiedotuksen kanssa ja Antti lupasi vielä ottaa lisää selvää tapahtumista. Vierailu Lappset Oy:ssä olisi Angry Birds ?teemapuistojen vuoksi kiintoisa kohde ja sitä päätettiin edistää. Vanha ROTKO, nykyinen Rovaniemen taide- ja käsiteollisuusoppilaitos ( nyks lyhenne ?)volisi yksi mielenkiintoinen tuttavuus. Design on Rovaniemellä vahva juttu. Myös palveludesign kiinnosti.

Työskentelyyn pääteeman ympärillä katsottiin voivan käyttää myös roolipelillisiä menetelmiä ja muita matkaa piristäviä malleja.

VR neuvotteluista tietäisi Sanna, joka ei ollut päässyt verkkokokoukseen, niinpä asia jätettiin seuraaviin palavereihin.

Sitra on edelleen ehkä hallinnoijana Maaseutuohjelmallaan. Rahoittaja on vielä auki. Junailjoiden vastuualueita alettiin jo hieman roolittaa. Ainakin roolipellin ja viestinnän ympärille oli jo kiinnostusta. Kukaan ei ollut halukas ?konduktööriksi?.

Matkan pääteema/Sisältö on kuten kokouksessa 2 päätettiin, kansalaisteema/avoin data. Puhuttiin siitä, että presidentinvaalit ovat saaneet ihmiset puhumaan politiikkaa ja tuomaan sitä myös julkisesti. Todettiin, että innovaatio somessa voisi ehkä olla, että miten nämä keskustelut tulisivat osaksi niitä areenoita, joilla tosiasiallinen vaikuttaminen tapahtuu. Yhteys Qaikuun toiminnan tukena nähtiin, ehdotettiin IJ2:lle Qaiku Revival ?teemaa.

Etsittiin kattokäsitettä em. tutustumiskohteille ja teemoille. Ammattiluovuus oli yksi ehdotus. Toiset olivat sitä mieltä, että kansalaisvaikuttaminen riittää kattoteemaksi. Avoin suunnittelu onnistuisi joidenkin mielestä kuitenkin sisältämään nämä teemat. Avoimuus yksinään nähtiin liian laajaksi teemaksi.

Päätettiin pitää kokous mahdollisesti jo seuraavalla viikolla. Erityisesti Petri K pystyisi avaamaan pääteemaa.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Sain vihdoin kokouspadin auki, muistio vieressä.
ouaalto   (10.02.2012 13:24)
 

Jonkun takia ei viimeisen kokouksen (nro 4) padi ole auennut vähään aikaan, joten en ole voinut tehdä siitä lyhennelmää. Muistissa on se, että ajatus oli matkan siirtämisestä hieman myöhemmälle ja uusista keskusteluista VR:n kanssa, jotta päästäisiin pohjoiseen. Ohjelmaan oli ajatuksena kaksi lisäystä. Kemijärven rakennemuutokseen tutustuminen ja uusien ideoiden vieminen sinne sekä mielenkiintoinen nuorten interaktiivinen teatteri (kajaanilaisten) tuomaan taiteen keinoja innovointiin.
ouaalto   (10.02.2012 11:57)
 

Joo, ei täällä, Tieke-Etherpadissa tai FB-ryhmässä mitään suunnitella. Menkää Qaikun Innovaatiojuna 1.0 -muisteluketjuun, siellä on hyvä meno.
jarmolahti jarmolahti   (12.11.2011 13:11)
 

Ei tule mitään näistä ideoinnin/suunnittelun keskittämisyrityksistä. Qaikun #innovaatiojuna -kanavalla kahdessakin ketjussa viimeisen vuorokauden aikana hyvää pöhinää - varmaan hukkuu sinne...
jarmolahti jarmolahti   (11.11.2011 23:06)